Футболните съдии Дарън Ингланд и Даниел Кук, които придобиха негативна слава

...
Футболните съдии Дарън Ингланд и Даниел Кук, които придобиха негативна слава
Коментари Харесай

Видеоарбитрите от мача Тотнъм - Ливърпул с нови наряди

Футболните съдии Дарън Ингланд и Даниел Кук, които придобиха негативна популярност с решението си да не зачетат гола на Луис Диас в мача сред Тотнъм и Ливърпул през предишния месец, получиха дежурства за срещи от идния девети кръг на Висшата лига.

Ингланд и помощникът му Кук бяха отговорници за системата за видеоарбитраж (ВАР) по време на мача сред Тотнъм и Ливърпул, приключила с победа с 2:1 за лондончани. При резултат 0:0 през първото полувреме гол на Луис Диас в интерес на гостите бе анулиран поради засада, каквато обаче нямаше. Ингланд и Кук не разчетоха обстановката и взеха решение да не се намесват, тъй като сметнаха, че съдиите на терена са признали попадението. Но екипът на игрището, воден от основния арбитър Саймън Хупър, бе маркирал засада на Диас и в последна сметка голът, въпреки и изцяло постоянен, не бе приет.

Ливърпул приключи мача с девет индивида, а след края на дуела мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп бе гневен на отсъжданията на съдиите и изиска преиграване на срещата.

Заради грешката си Ингланд и Кук бяха осъдени да не управляват по един мач, само че този уикенд двамата още веднъж се завръщат, въпреки и поотделно.

Дарън Ингланд ще бъде четвърти арбитър на мача сред Брентфорд и Бърнли, до момента в който Кук е избран за непряк арбитър на срещата Шефилд Юнайтед - Манчестър Юнайтед. Главен арбитър на този дуел ще бъде Майкъл Оливър, който в последния кръг се забърка в различен скандал с решението си да не изгони от игра халфа на Манчестър Сити Матео Ковачич в дуела с Арсенал, макар че хърватинът направи нарушаване за жълт картон, когато към този момент бе получил един подобен. За благополучие на Оливър грешката му не ощети Арсенал и " артилеристите "  победиха с 1:0 над първенците.

Саймън Хупър пък ще дава отговор за ВАР на срещата  сред Нюкасъл и Кристъл Палас.
 Променят разпоредбите на ВАР поради гафа на Тотнъм - Ливърпул
Променят разпоредбите на ВАР поради гафа на Тотнъм - Ливърпул

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР